Döntetlent játszott a szerbekkel a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában

magyar válogatott
2020 november 15., 22:10
comments 5

A csütörtöki sikeres Európa-bajnoki pótselejtező után vasárnap a Nemzetek Ligájában lépett pályára a magyar válogatott. Ez a sorozat ezúttal a 2022-es világbajnokságra nyithat kiskaput.

Az Izland elleni meccs kezdője hat helyen is változott. A német kontingens (Gulácsi Péter, Willi Orban, Sallai Roland és Szalai Ádám) visszatért a klubcsapatához, Szalai Attila és Fiola Attila eltiltását töltötte.

A kispadon is változás történt: a koronavírusos szövetségi kapitányt, Marco Rossit Izland ellen első számú segítője, Cosimo Inguscio helyettesítette. De azóta neki is pozitív lett a tesztje, így Gera Zoltán ugrott be a pálya mellé.

A válogatottban bemutatkozott a svájci bajnokságot vezető Lugano védője, Kecskés Ákos. Ő Szalai Attila helyén játszott, Gulácsit Dibusz helyettesítette, Orbant Lang. Bese és Nikolics került be még a kezdőbe.

A szerbek jóval rosszabb hangulatban léptek pályára, mint a magyar csapat, az Eb-selejtezőt ők hazai pályán elbukták a skótok ellen 11-esekkel. A Nemzetek Ligjában eddig nyeretlen szerbek szerezték meg a vezetést, a debütáló Kecskést futotta le Radonjics, és oldotta meg aztán egyedül a 17. percben. De a magyar válogatott sem játszott rosszul az első félidőben, sokat volt játékban Szoboszlai, többször került lövőhelyzetbe, de ezúttal nem talált be. Kalmár viszont egy szép támadás végén a 39. percben kiegyenlített.

link Forrás

A második félidőben halványabb volt a magyar csapat, a szerbek felpörögtek a végére, de nem tudták megszerezni a győzelmet, maradt az 1-1. A meccs után a magyar játékosok csalódottan nyilatkoztak, hogy nem lett meg a győzelem.

Egy meccsel a vége előtt a magyar válogatottnak 8 pontja van a Nemzetek Ligájában. Ugyanennyit szerzett az orosz válogatott is, de az egymás elleni meccsek miatt (Budapesten 3-2-re nyertek, Oroszországban 0-0 lett) ők vannak előnyben. A töröknek 6, a szerbeknek 3 pontja van. Ez azt jelenti, hogy ebből a csoportból Magyarország már biztosan nem eshet ki. Akkor nyernénk meg a négyest, ha az utolsó fordulóban több pontot szereznénk, mint Oroszország.

Az utolsó fordulóban, szerdán Szerbia Oroszországot fogadja, Magyarország Törökországot.

Magyarország–Szerbia 1–1

Magyarország: Dibusz – Botka, Lang, Kecskés – Bese (Gyurcsó, 78.), Nagy, Sigér (Nego, 58.), Holender (Hangya, 68.) – Kalmár, Szoboszlai (Schäfer, 78.) – Nikolics (Könyves, 58.).
Szerbia: Dmitrovics – Milenkovics, Szpajics, Gudelj – Radonjics (Vlahovics, 79.), Lazovics (Gacsinovics, 58.), Lukics, Ne. Makszimovics (Grujics, 62.), Risztics (Mladenovics, 62.) – Jovics, Tadics (Sz. Milinkovics-Szavics, 79.).
Gólszerző: Kalmár (39.), ill. Radonjics (17.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.