Szörényi Levente: Trumpot már le se kell lőni, szavazástechnikai trükkökkel kiszorítják

politika
2020 november 19., 12:53

Szörényi Levente a nyomtatott Mandinernek adott interjút, amiben Kövér Lászlót idéző vehemenciával és gondolatokkal állt bele teljesen a kormánypárti irányvonalba, pedig korábban még többször volt különutas véleménye a NER-rel szemben.

Az Illés egykori frontembere keményen kikelt régi szerzőtársa, Bródy János ellen, pedig a politikai szembenállásuk az utóbbi időkben nem vert nagy hullámokat. Azt mondta, „Bródy akcionizmusát, amelyről képtelen még 74 évesen is leszokni, nem tudom védelmembe venni”.

Szerinte Bródy eddig nem látott mélységekbe „pengette le magát”, a „szabad ország, szabad egyetem” jegyében tüntető SZFE-s hallgatóknak írt csasztuskájával szégyent hozott magára és a közös életművük jó részére, ideértve az István, a királyt. (A Színház- és Filmművészeti Egyetem szerinte nemzedékek óta még közepes tehetségeket sem ont magából, szerinte az egész ügy a régi tanárok és pártfunkcionáriusok bosszúja, akik szerint „ha nem az ő kezükben van az uralom, akkor mindenre képesnek kell lenni”.)

link Forrás

Szörényi szerint Bródy régóta „magasról tesz” a szerzőtársi érzékenységére, a közös életművük „hitelét kockáztatja”, ezért kimondja, hogy helyette is szégyenkezik. Szörényi azt mondta, először akkor szégyenkezett Bródy helyett, amikor az 1981-es tatai zenésztalálkozón elhatárolódott a rendszerellenes alternatív zenekaroktól.

Szörényi azt mondta: „Nem csodálkozom, hogy ez a jegyzőkönyv most válik közismertté. A dokumentum hiteles. Ott ültem én is azon a tatai könnyűzenei konferencián, ahogy az egész zenésztársadalom az újoncokkal együtt; raportra voltunk hívva. Bródy ott tényleg elárulta az akkori új hullámot.” Hogy akkor miért nem szólalt fel ott helyben ellene, nem derült ki.

Szörényi Levente és Bródy János az Illés együttes 1970-es betiltott, Goodbye London címmel 2018-ban kiadott albumával a lemezbemutató koncert sajtótájékoztatóján a Fővárosi Művelődési Házban 2018. május 10-én.
photo_camera Szörényi és Bródy az Illés 1970-es betiltott, Goodbye London címmel 2018-ban kiadott albumával a lemezbemutató koncert sajtótájékoztatóján a Fővárosi Művelődési Házban 2018. május 10-én. Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

De beszélt az amerikai belpolitikáról is: a Black Lives Matter-tüntetések meggyőzték, hogy „az USA is a világbolsevizmus martaléka lett, és Trump újraválasztásának gátolása szintén ezt a gyanút erősíti”. Azt mondta:

„Kennedy meggyilkolásával kezdődött, mert megpróbált belenyúlni a deep state dolgaiba. Trumpot, aki ellen négy éven át hőzöngött a világmédia fősodra, már le se kell lőni, szavazástechnikai trükkökkel kiszorítják.”

(Trump csalásvádjának továbbra sincsen alapja.)

A koronavírus-járvány problémája Szörényi szerint szintén alkalmas az emberiség tönkretételére mikro- és makroszinten, hogy jöhessen a rebesgetett világkormány. Az EU-s jogállamisági vita pedig arról szól, hogy mindenféle ürüggyel támadni kell azokat, akik ragaszkodnak régi erkölcsükhöz, gyökereikhez, a hazai ellenzéknek pedig Gyurcsány a kötőanyaga, a góréja és Cipollája.