Koronavírus-számok Magyarországon 01.25.
Elhunytak + 56 Σ 12 024
Kórházban + 21 Σ 3 814
Fertőzöttek + 844 Σ 360 418
Tesztek + 10 064 Σ 3 062 132

Iskolai szünettel és home office-szal készülne Németország a karácsonyra

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Körvonalazódik, milyen intézkedésekkel készül Németország a karácsonyi időszakra. A dpa hírügynökség szerint a tartományok vezetői egyetértenek abban, hogy a következő hetekben szigorítani kell a korlátozásokat a későbbi lazítás érdekében. 

A cél, hogy minél többen maradjanak otthon, mielőtt meglátogatnák a rokonokaikat, ezért előrehoznák az iskolai téli szünetet, a munkáltatók számára pedig előírnák, hogy küldjék haza a dolgozóikat. A tervről szerdán egyeztetnek Angela Merkel kancellárral. 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint egyéni mérlegelés kérdése, ki, mennyire látja kockázatosnak a közös karácsonyozást, de a legbiztonságosabb, ha nem találkozunk a rokonainkkal

Németországban 249 koronavírusos fertőzött halálát és 14361 új regisztrált fertőzöttet jelentettek legutóbb. Ahogy az aktuális trendeket bemutató nemzetközi táblázatainkból látszik, Németország mindkét mérőszám szerint a jobban teljesítő európai országok közé tartozik. 

Magyarországon még nem beszélt a kormány az ünnepi intézkedésekről. Arra a kérdésre, hogy kell-e még szigorítani karácsony előtt, Gulyás Gergely miniszter a múlt heti kormányinfón azt mondta: „Meglátjuk”.