Zacher Gábor: Felejtsük el ezt az idei karácsonyt, azért, hogy legyen jövőre karácsony

Ha a WHO-nak nem hitte volna el valaki, az próbáljon meg hinni Zacher Gábornak, hogy idén karácsonykor az a legjobb, ha nem találkozunk a rokonainkkal. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) epidemiológusához hasonlóan most a magyar toxikológus is arról beszélt, hogy az idei ünnepeket jobb, ha nem azzal töltjük, hogy körbelátogatjuk a családot.

„Szerintem felejtsük ezt az idei karácsonyt, azért, hogy legyen jövőre karácsony. Hogy ne arról szóljon a történet, hogy mondjuk azokat gyászoljuk, akik ugye azért mennek el, mert nem tartjuk be tulajdonképpen a szabályokat”

– mondta az RTL Klub Reggeli című műsorában Zacher, aki azzal folytatta, hogy előző este elment futni, hazafelé pedig a Vörösmarty téren 30-40 embert látott forraltborozgatva és dohányozva csoportosulni. Elmondta, hogy ilyen esetekben szokott szólni, hogy vegyék fel a maszkot, de arra általában csak hőbörgés a válasz: „Emberek hogy lehetnek ennyire stupidak, hogy ezt nem fogják fel, hogy ez tulajdonképpen az ő érdekük?”

(RTL Klub)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó