Kásler: A magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást

Egészségügy
2020 november 28., 13:41

Higgadtságra és mértéktartásra intette a véleményformálókat Facebook-posztjában Kásler Miklós. Szerinte

"[a] magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást. A politikai hangulatkeltések ellenére most a szakembereink elhivatottsága és teljesítménye a záloga a sikeres járványkezelésnek."

Kásler azt írta, a megfelelő vakcina megjelenéséig újra vissza kell húzódnunk "szűkebb pátriánkba", hogy lassítsuk a vírus terjedését.

"A hangsúly pedig a garantáltan biztonságos és hatékony oltóanyagon van. Több ország, számos gyártója jelentett be kecsegtető eredményeket, de fontos leszögezni a tényeket: az új típusú koronavírus felbukkanása óta már többszörösen felül kellett vizsgálni a típusos tünetek, az alkalmazandó terápiák és medicinák listáját és jelenleg

még egyetlen kifejlesztett vakcina esetében sem jelenthetjük ki teljes bizonyossággal, hogy szövődmények nélkül képes bármilyen védettséget biztosítani

Utóbbiról csak a minden részletre kiterjedő vizsgálatok lezárultát követően fogunk pontos képet kapni."
link Forrás

"A jelenlegi rendkívüli helyzetben pedig a kormányzati feladatmegosztás azzal segíti a munkánkat, hogy a járványügyi és egészségszakmai döntések támogatását és szigorú operatív végrehajtását az Operatív Törzs és az egyenruhás testületeink vezetőjeként, a belügyminiszterhez delegálja. Ez a struktúra és munkamegosztás pedig a járvány első hullámában már látható és érezhető eredményességgel bizonyított" - írja az emberi erőforrások minisztere.

"[B]ár pontosan nem tudhatjuk mi vár még ránk, de az biztos, hogy a végén, közös erővel, győzni fogunk!"

- zárja sorait Kásler, aki tegnap úgy nyilatkozott, szerinte a kormány időben hozta meg a jó intézkedéseket, de az emberek fegyelmezetlenek voltak, ezért robbant így be a második hullám.