„Bárcsak olvashattam volna ezt a könyvet gyerekkoromban” – írta Ian McKellen a Meseország mindenkiéről

életmód
2020 november 30., 16:52

„Bárcsak gyerekkoromban elolvashattam volna ezt a könyvet” – ezzel a mondattal osztotta meg a 81 éves Ian McKellen a Time cikkét, ami szerint a Meseország mindenkié című mesekönyv, ami ellen a Mi Hazánk és fideszes politikusok is kampányt indítottak, az LMBT-jogokért vívott harcban az ellenállás szimbóluma lett Magyarországon.

Ian McKellen kétszeres Oscar-jelölt és Golden Globe-díjas brit színészt a nézők leginkább a Gyűrűk Ura- és a Hobbit-trilógiákban alakított Gandalf és az X-Men-filmekben eljátszott Magneto figurájáról ismerik. McKellen sosem csinált titkot a homoszexualitásából.

Sir Ian Mckellen a 19. Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál vörös szőnyegén 2016. június 11-én.
photo_camera Sir Ian Mckellen a 19. Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál vörös szőnyegén 2016. június 11-én. Fotó: Visual China/Getty Images

Miután a Mi Hazánk nevű, magánt ellenzékinek valló, valójában a Fidesszel szimpatizáló parlamenti párt képviselője, Dúró Dóra ledarálta a toleranciáról, a mások/másság elfogadásáról szóló mesekönyvet, több hazai híresség is felháborodott, Fluor azt mondta:

„Tele van az egész ország frusztrációval, gyűlölettel, egyre nagyobbak a szakadékok, legalább az a kibaszott meseország hadd legyen mindenkié.”