A Magyar Hang munkatársára célzott Bayer, amikor pedofil bűnelkövetőről beszélt, a szerkesztőség tiltakozik

media
2020 december 04., 15:55

Csütörtök este beszélt Bayer Zsolt a Hír TV Háttérkép című műsorában arról, hogy egykori barátja, harcostársa húsz évvel ezelőtt bevallotta neki, hogy meleg, és azért szeret Thaiföldre járni, mert ott „kisfiúk is rendelkezésére állnak”.

A kijelentés nagy felháborodást váltott ki, Szél Bernadett, a momentumos Orosz Anna és a Jobbik is bejelentette, hogy feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen pedofília gyanúja miatt, és indítványozzák, hogy Bayer Zsoltot tanúként hallgassák ki az ügyben.

A Pesti Srácok ezek után megírta, hogy a Magyar Hang meg nem nevezett, de a leírás alapján beazonosítható munkatársa lehetett az, akiről Bayer beszélt. A lapnak Bayer annyit mondott, „ha kell, akkor vele együtt számos fültanú igazolhatja a bíróság előtt, hogy azon a bizonyos erdélyi úton valóban elhencegett az érintett a történetekkel”. A Pesti Srácok az érintett újságírót is megkereste, aki azt mondta nekik, hogy

„valóban beszélgetett sok mindenről Bayer Zsolttal azokon az erdélyi riportkörutakon, és sosem titkolta, hogy a fiúkat szereti, továbbá, hogy volt már számos kalandja a Távol-Keleten is. Kiskorúakkal azonban sosem létesített szexuális kapcsolatot – állította, nyomatékosítva, hogy bárkit bűncselekménnyel vádolni önmagában bűncselekmény.”

A Pesti Srácok cikke után a Magyar Hang főszerkesztője, György Zsombor közleményben reagált a lap és Bayer Zsolt állításaira. Azt írja, a kormányzati holdudvarban "fellobbant a vágy", hogy revansot vegyenek a Szájer-ügy miatt.

"Vajúdtak néhány napig a hegyek, és törvénysértést szültek: Bayer Zsolt a Hír Tv nevét viselő csatornán leereszkedve régi harcostársáról – néven nem nevezve őt – pedofil bűnelkövetőként beszélt. Majd erre rácsavarodva a Pesti Srácok nevű propagandatermék széles körben felismerhetővé tette azt a személyt, kollégánkat, akit aljas módon bűncselekmény elkövetésével vádolt meg. (Fotót is loptak hozzá, ezt már megszoktuk, a lopás ennek a szennylapnak a legfőbb gyakorlata.) A Magyar Hangot néven is nevezték, nem titkolva, hogy a független szerkesztőséget, ezt a közösséget tekintik egyik fő ellenségüknek. Tíz év alatt volt időnk megismerni Orbán módszereit, csak a határok tolódtak egyre kijjebb."

A főszerkesztő azt írja, kollégájuk egyértelművé tette a lap számára, hogy semmilyen törvénysértést nem követett el, soha nem létesített testi kapcsolatot kiskorúakkal, sem itthon, sem más országban.

„Ellentétben a brüsszeli éjszakában bujkáló fideszesekkel, neki nincs rejtegetnivalója. Mondani sem kell: a pedofíliát, emberek kizsákmányolását, életük megnyomorítását mélyen elítéljük”

- írja György. Szerinte Bayer hibázott, és „Szájer József botrányát úgy facsarta ki, hogy ő került bajba. Azt állította, hogy bűncselekmény jutott tudomására, ám nem tett semmit, nem értesítette a hatóságokat, így ha a történet igaz lenne, ő maga válna bűnössé, morális értelemben mindenképp.”

A főszerkesztő szerint a „képmutató, velejéig romlott Fidesz” azért kezdett „mocskos hadjáratba”, hogy megőrizze hatalmát, és megtervezett akciót indítottak a Magyar Hang és a kritikus magyar sajtó ellen.

„Készen állunk, hogy minden felmerülő kérdésre őszintén válaszoljunk, és megtesszük a jogi lépéseket” – zárja sorait György Zsombor.