Nem engedik be a Dunaferr gyárba a szakszervezetet és a vezetőséget

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Reggel hat óta nem engedik be a szarkszervezet dolgozóit és a vezetőséget a Dunaferr acélgyárba a szövetségi tanács előre bejelentett ülésére, tudta meg a 24.hu.

A nehéz anyagi helyzettel küszködő Dunaferr korábban elbocsátott 350 munkavállalót, és felbontott minden kollektív szerződést, miközben tárgyalni sem volt hajalndó a szakszervezetekkel. A Vasas és a Magyar Szakszervezeti Szövetség ezért peres úton próbálta kényszeríteni Jevgenyij Tankilevics ukrán vezérigazgatót, hogy reagáljon érdemben a megkereséseikre. De a 24.hu arról is írt, hogy a Dunaferr vezetésének nevező egyes vezető munkavállalókból álló csoport nem hajlandó együttműködni a szakszerveztekkel és az igazgatósággal. Az igazgatóság és a felügyelőbizottság tagjai nem férnek hozzá a társaság működésére, pénzügyi és gazdasági tevékenységére vonatkozó adatokhoz, információkhoz, így nem ismerik a cég valós gazdasági és pénzügyi helyzetét, a rendelkezésre álló forrásokat és kötelezettségek állományát sem.

Most pedig a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke, Győri Gábor arról tájékoztatta a lapot, hogy nem tudnak bejutni a gyár területére, és emiatt egyre feszültebbek az emberek. 

A Dunaferrnél több szakszervezet több alapszervezete működik, vagyis ahol nagy szervezet van, ott két kongresszus között a szövetségi tanács a szakszervezet legfelsőbb szintű döntési szerve. Erre az ülésre nem engedték be a tisztségviselőket, akik a Dunaferr alkalmazottai. 

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó