Polt Péter a rendőrséghez továbbította Demeter Szilárd gázkamrázós ügyét

bűnügy
2020 december 12., 08:58

Bár a Szájer-ügy óta nagyon távolinak tűnik, de két héttel ezelőtt még komoly felháborodást keltett, hogy Demeter Szilárd miniszteri biztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója azon merengett az Origón, hogy Európa Soros György gázkamrája, a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából pedig árad a mérgező gáz.

Demeter Szilárd, a PIM főigazgatója, miniszteri biztos 2020.január 21-én dolgozószobájában, ahol interjút adott a közmédiának.
photo_camera Demeter Szilárd, a PIM főigazgatója, miniszteri biztos 2020.január 21-én dolgozószobájában Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Demetertől még a saját beosztottjai is elhatárolódtak, de a kormány nem látta indokoltnak a gázkamrázó igazgató leváltását. November végén a DK-s Arató Gergely kérdezett rá a főügyésznél, hogy véleménye szerint Demeter Szilárd cselekedete kimeríti-e a BTK 333 §. -ban szereplő bűntettet, ami így szól: „Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás vagy más, emberiesség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja, jelentéktelen színben tünteti fel, vagy azokat igazolni törekszik, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

Polt Péter most válaszában azt írta, hogy a kérdést feljelentésként értékelte, és továbította a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz. Az ő feladatuk lesz megítélni, hogy felmerül-e a bűncselekmény gyanúja, és emiatt van-e helye a nyomozás elrendelésének.