Macron klímavédelmi népszavazást szeretne kiírni

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Emmanuel Macron francia elnök hétfőn bejelentette, hogy népszavazást szeretne tartani a francia alkotmány módosításáról.

Azt javasolja, hogy az alkotmányba kerüljön bele egy klímavédelmi nyilatkozat, ami arra kötelezi a francia államot, hogy küzdjön a globális felmelegedés ellen. 

Egy másik módosítás bűncselekménnyé nyilvánítaná a környezetpusztítást, bevezetve az "ökocídium" bűntettét, a "genocídium" (népirtás) mintájára. 

Franciaországban utoljára 2005-ban tartottak népszavazást, az EU-s alkotmány bevezetéséről. A tervet akkor a lakosság elutasította. (france24)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!