Macron klímavédelmi népszavazást szeretne kiírni

Emmanuel Macron francia elnök hétfőn bejelentette, hogy népszavazást szeretne tartani a francia alkotmány módosításáról.

Azt javasolja, hogy az alkotmányba kerüljön bele egy klímavédelmi nyilatkozat, ami arra kötelezi a francia államot, hogy küzdjön a globális felmelegedés ellen. 

Egy másik módosítás bűncselekménnyé nyilvánítaná a környezetpusztítást, bevezetve az "ökocídium" bűntettét, a "genocídium" (népirtás) mintájára. 

Franciaországban utoljára 2005-ban tartottak népszavazást, az EU-s alkotmány bevezetéséről. A tervet akkor a lakosság elutasította. (france24)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.