Telex: Őrizetbe vették Bige Lászlót

bűnügy
2020 december 15., 20:40

Őrizetbe vették az ország egyik leggazdagabb emberét, Bige Lászlót - írja a Telex, a lap szerint gazdasági bűncselekmények gyanújával.

„Úgy tudjuk, a reggeli rajtaütés során házkutatás is történt, és a rendőrök bizonyítékokat is lefoglaltak” - írják.

Bigével szemben májusban vádat emeltek, az ügyészség börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozta. Májusban a napi.hu-nak azt mondta: „Elfelejtették, hogy nem alkalmazott vagyok, akit meg lehet vesztegetni, hanem én vagyok a tulajdonos, akit a saját pénze ellenében nem lehet megvesztegetni.”

Magyarország egyik leggazdagabb vállalkozójának szolnoki műtrágyagyárát 2018-ban lerohanták a hulladékgazdálkodás rendjének megsértését gyanító hatóságok, majd felfüggesztették az üzem működési engedélyét. A nyomozók akkor őt magát is 72 órára bent tartották.

2019-ben arról beszélt: szerinte azért szállhattak rá a hatóságok, mert vitája van Csányi Sándorral. Csányi ezt hazugságnak nevezte.

Bige vagyona az idei 100 leggazdagabb magyar összeállítás szerint 112 milliárd forint, ezzel ő a tizedik - tavaly még 170 milliárd volt, és az ötödik helyen állt.