Újabb hat kormányellenes tüntető ellen emeltek vádat, még a 2018-as Kossuth téri megmozdulások miatt

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Újabb hat ember ellen emeltek vádat a Parlament előtti, 2018 decemberében tartott tüntetésekkel kapcsolatban, hivatalos személy elleni erőszak miatt.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség szerint a vádlottak tárgyakat dobáltak a rendőrsorfal felé, volt aki lökdöste, illetve ököllel ütötte vagy éppen rugdosta a rendőröket. Az egyik vádlott padokat rakott egymásra, és megpróbálta felgyújtani azokat, később ugyanő közlekedési táblát helyezett az út közepére, és egy égő kukát rúgott a közeledő rendőrök felé. 

A hat vádlottból öt esetében az ügyészség  tárgyalás nélkül, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását javasolja. Egy esetben rendes tárgyalást kért, mert a vádlott garázdaság miatt már volt büntetve. 

Tüntetés 2018 december 15-én a Kossuth térenFotó: Halász Júlia

A tüntetéseken történtek miatt eddig összesen 21 ember ellen emeltek vádat. Közülük egy személy ellen felfüggesztették az eljárást, mert külföldön van, illetve egy belga-kanadai állampolgár ellen nem találtak bizonyítékot, ezért megszűnt az ellene indított eljárás. (MTI)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!