Deutsch: Ha engem kizárnak, a következő percben a további 12 fideszes és KDNP-s képviselő is kilép a frakcióból

politika
2020 december 18., 08:59

Miután az Európai Néppárt elvette Deutsch Tamás felszólalási jogát és visszahívták minden pozíciójából, Deutsch interjút adott a Magyar Nemzetnek. Ebben azt mondta, azért nem zárták ki, mert ha megtették volna, „akkor a következő percben a további 12 fideszes és KDNP-s képviselő is kilép a frakcióból, a Fidesz pedig a pártcsaládból”.

A kérdésre, hogy a Fidesznek van-e B terve, mivel korábban említették, hogy akár ki is léptek volna a néppártból, Deutsch azt válaszolta: „Nekünk A tervünk van csak, amit egy mondatban tudnék összefoglalni: a Fidesz az Európai Néppártban van. Mi a természetes politikai családunknak tekintjük a Wilfried Martens és Helmut Kohl nevével fémjelzett, és az általuk a gyakorlatban is képviselt értékeket zászlajára tűző néppártot.”

Deutsch 2009 óta tagja az Európai Parlamentnek, az Európai Néppártból való kizárását azért kezdeményezték képviselőtársai, mert gestapós és ÁVH-s módszernek nevezte, ahogy Manfred Weber frakcióvezető beszélt a magyar kormány költségvetési vétóról szóló álláspontjáról. Deutsch később bocsánatot kért.