Hadházy Ákos pert nyert a szüleiről hazudozó Ripost és Origo ellen, 1,8 millió forint sérelemdíjat kell fizetniük

POLITIKA
2020 december 20., 16:32

Hadházy Ákos arról írt a Facebookon, hogy az idős szülei „6,5 hektár szőlőt művelnek, amit 40 év alatt apránként vettek és saját kezűleg telepítettek, maguk művelik a mai napig”, és „ebből sikerült a revolvermédiának »Hadházy-klánt« és mesés birtokot kerekíteni, meg azt állítani, hogy Twickel báró strómanjai vagyunk”.

Azt írta, a héten – majdnem négy évvel a cikkek megjelenése után – jogerős ítélet született arról, hogy ez nem volt igaz.

A Ripost és az Origo köteles közzétenni az ítéletet, és összesen 1,8 millió forint sérelemdíjat kell fizetniük.

Hadházy azt mondta, hogy a szüleinek 1,5 millió, neki 300 ezer jár, mert többet kell tűrnie közszereplőként.

Bede Zsolt 2018-ban, amint épp a Facebookon élőben közvetíti, hogy a földön fetreng. Közölte, hogy be akarja olvasni a pontjait, majd amikor Hadházy odaguggolt, hogy mondja, meggondolta magát.
photo_camera Bede Zsolt, amint Facebookon élőben közvetíti, hogy a földön fetreng. Közölte, hogy be akarja olvasni a pontjait, majd amikor Hadházy odaguggolt, hogy mondja, meggondolta magát. Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

Hadházy azt írja, bár örül, hogy győzött az igazság, a majdnem 4 évig tartó peres eljárás „sajnos nem old meg semmit”: „minden nap hallom felheccelt emberektől, hogy »bezzeg a Hadházy benne volt a földmutyiban« meg hogy milyen sok földünk van”. Szerinte „ez volt a céljuk, ezt elérték, a pénzt meg majd megkapják Rogánéktól kormányzati hirdetések formájában”.

2017 elején több cikkben is foglalkoztunk azzal, hogy a TV2 és az Origo hogyan próbálta rátolni a korrupciós ügyeket leleplező Hadházy Ákos akkori LMP-társelnökre a földárverések körüli zavaros ügyeket, hiszen sok esetben éppen kormánypárti szereplők jutottak furcsa módon földhöz. Hadházy akkor azt írta: „A TV2 »Tények« című tegnapi műsora »talált« Anyunak 40 hektár földet, Édesapámnak pedig 10 hektárt. Sajnos a szüleim nem tudnak ilyenről Apu 6,5 hektár szőlőt művel, 30 éve, saját kezűleg. Ha a TV2 megmondja, hogy hol vannak ezek, vagy egyetlen olyan négyzetméter állami földet mutat, amelyet a szüleim, testvéreim, én, gyermekeim vagy feleségem vásárolt, lemondok és megyek haza gazdálkodni :)”