Szociálpszichológus: A nemzeti konzultáció azt erősítette az emberekben, hogy itt mindenki járványügyi szakértő

podcast
  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn
  • Hatodik, idei utolsó adásával jelentkezik a Pozitív, a 444.hu podcast sorozata, amelyben arra keressük a választ, hogyan alakulhat át a világ a koronavírus-járvány után.
  • Ebben az adásban pszichológus és szociálpszichológus vendégeinkkel négy olyan érzésről beszélünk, amelyek meghatározták az, hogyan érezzük magunkat és hogyan viselkedünk a járvány alatt. Ez a négy érzés a félelem, a szorongás, a bizalom és az empátia.
  • Mogyorósy-Révész Zsuzsanna tanácsadó szakpszichológussal arról beszélünk, milyen hatással lehet a lelki egészségünkre ez a lassan egy év, és mit tehetünk, hogy jobban tudjuk kezelni annak mentális kihívásait.
  • Kende Anna szociálpszichológussal pedig azt járjuk körbe, hogy a kormányba, a hatóságokba és a tudományba vetett bizalom, valamint az egymás iránti együttérzés hogyan befolyásolja azt, hogy betartjuk-e a járványügyi szabályokat és mit gondolunk az oltásról, vagyis végső soron, hogy mikor sikerül közösen leküzdenünk a koronavírust.
  • Szó lesz arról, hogy hogy érdemes kapcsolatot tartani az ismerőseinkkel a járvány alatt; hogy miért gyengíthette a nemzeti konzultáció a kormány járványkezelésébe vetett bizalmat; hogy miért segít, ha megpróbálunk naponta pár percig csak a szorongással foglalkozni, és hogy miért tudunk kevésbé empatizálni embertársainkkal most, mint a járvány elején.
  • A Pozitív adásait megtalálhatod a Spotifyon, A Google Podcast és az Apple Podcast, és az Amazon Audible nevű szolgáltatásnak podcast oldalán is.
Legfrissebb podcastjaink

Borízű hang #249 [H]: Aki nem tud liberálisul, ne beszéljen liberálisul

Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Van-e egyáltalán olyan, hogy kínai konyha?

Podcastunkban Vida Kata pszichológus, gasztroblogger beszélgetett Lu Boennel, a 101 étteremcsoport alapító tulajdonosával gyerekkoráról, a Ramenka és a 101 Bistro alapításáról, és arról, hogy mitől lesz autentikus egy kínai étel.

444.hu
podcast

Borízű hang # 248: Levillog a Két Mackó [H]

Bede Márton elmagyarázza a kínai konyha legnagyobb gurujának a hortobágyi palacsintát. Tartsunk már jobbra az autópályán! Cinikus békebrókerek. Már alig virul a fityula, fogynak a szóvicces filmcímek.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Ami a nagy vállalati vagyonok hatékony működtetéséhez elengedhetetlen: mi az a kontrolling és kinek kell egyáltalán?

A hazai vállalatok jelenleg nem profittermelő eszközként használják a kontrollingot, hanem aktuális helyzetük leírására, a múltbeli adataik értelmezésével. Podcastunkban arról beszélgettünk, hogyan lehetne ezt másként csinálni.

Diószegi-Horváth Nóra
támogatott tartalom

Nem csak talpon maradni, de fejlődni is: kinek és mire jó a kontrolling?

Podcastunkban többek közt arra keressük a választ, lehet-e egyáltalán tervezni még a választások előtt, mire készülhetnek a vállalatok, és hogyan lehet sikerrel megoldani jövőbeni kihívásokat.

Diószegi-Horváth Nóra
támogatott tartalom