Szociálpszichológus: A nemzeti konzultáció azt erősítette az emberekben, hogy itt mindenki járványügyi szakértő

podcast
2020 december 22., 05:14
  • Hatodik, idei utolsó adásával jelentkezik a Pozitív, a 444.hu podcast sorozata, amelyben arra keressük a választ, hogyan alakulhat át a világ a koronavírus-járvány után.
  • Ebben az adásban pszichológus és szociálpszichológus vendégeinkkel négy olyan érzésről beszélünk, amelyek meghatározták az, hogyan érezzük magunkat és hogyan viselkedünk a járvány alatt. Ez a négy érzés a félelem, a szorongás, a bizalom és az empátia.
  • Mogyorósy-Révész Zsuzsanna tanácsadó szakpszichológussal arról beszélünk, milyen hatással lehet a lelki egészségünkre ez a lassan egy év, és mit tehetünk, hogy jobban tudjuk kezelni annak mentális kihívásait.
  • Kende Anna szociálpszichológussal pedig azt járjuk körbe, hogy a kormányba, a hatóságokba és a tudományba vetett bizalom, valamint az egymás iránti együttérzés hogyan befolyásolja azt, hogy betartjuk-e a járványügyi szabályokat és mit gondolunk az oltásról, vagyis végső soron, hogy mikor sikerül közösen leküzdenünk a koronavírust.
  • Szó lesz arról, hogy hogy érdemes kapcsolatot tartani az ismerőseinkkel a járvány alatt; hogy miért gyengíthette a nemzeti konzultáció a kormány járványkezelésébe vetett bizalmat; hogy miért segít, ha megpróbálunk naponta pár percig csak a szorongással foglalkozni, és hogy miért tudunk kevésbé empatizálni embertársainkkal most, mint a járvány elején.
  • A Pozitív adásait megtalálhatod a Spotifyon, A Google Podcast és az Apple Podcast, és az Amazon Audible nevű szolgáltatásnak podcast oldalán is.