A hazai vállalatok jelenleg nem profittermelő eszközként használják a kontrollingot, hanem aktuális helyzetük leírására, értelemszerűen a múltbeli adataik értelmezésével. A kontrollingban azonban ennél jóval nagyobb lehetőségek vannak, ami nem mellékes, pláne a jelenlegi, finoman szólva is bizonytalan gazdasági környezetben. De lehet-e egyáltalán tervezni még a választások előtt, mire készülhetnek a vállalatok, és hogyan tudnak nem csak talpon maradni, de akár fejlődni is?
Ezekről a témákról beszélgetünk meghívott vendégeinkkel: Gémesi Gyulával, a Gordon & Webster Zrt. ügyvezető partnerével és Jancsy Krisztián szenior tanácsadóval.
Bővebben:
És még két táblázat a végére.
A beszélgetés során érintjük a vállalati digitalizáció témakörét, ehhez egy Boston Consulting Group tanulmányból kinyert vállalati digitalizációs kimutatást ajánlunk, ami (angolul) itt elérhető, és ami megmutatja, hogy milyen területeken járnak előrébb azok a cégek, ahol egyébként magas a digitalizáció szintje (élenjáró), azokhoz képest, ahol alacsony (lemaradók):
A másik táblázat pedig egy AI – Kontrolling összefoglaló, realizálható pénzügyi előnyökkel:
Ha az adás folyamán felmerült bármilyen kérdésed, írd meg: megirom@444.hu.
A tartalom támogatója: Gordon & Webster Zrt.
Illusztráció: Kiss Bence/444
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.