Megint olaj jelent meg a szigetszentmiklósi esőcsatornában

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

A szigetszentmiklósi olajszennyezés helyszínén ma ismét jelentős mennyiségű olaj jelent meg az esőcsatorna kifolyó műtárgyban - írta a Facebookon Pfeifer Rikárd, a Ráckevei-Soroksári-Duna (RSD) mentén tevékenykedő természetvédő, aki a karácsony előtt ugyanitt történt súlyos olajszennyezés eredetének feltárására nyomravezetői díjat is felajánlott.

Pfeifer beszámolója szerint a vízügy szakemberei a helyszínen védekeznek a legmagasabb, III. fokú vízminőség-védelmi fokozatban. Az olaj szerencsére nem került bele az RSD-be, a kifolyóban befogták és gyűjtik. A vízügyesek mellett a katasztrófavédelem és a rendőrség is a helyszínre vonult, a csatornát búvár deríti fel.

Alig néhány hete, december első felében ugyanitt folyt több köbméternyi olaj a Dunába, súlyosan károsítva a védett úszólápot.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó