„Soha nem szavaztam volna a Brexitre, ha tudom, hogy elveszítjük a munkánkat”

külföld
2020 december 30., 07:41

A Brexit tényleges megtörténte előtti napokban rengeteg brit internetező osztja meg a részletet a Sky News riportjából, amiben egy kilépésre szavazó férfi azt mondja:

„Soha nem szavaztam volna a Brexitre, ha tudom, hogy elveszítjük a munkánkat.”

link Forrás

A nyilatkozó Peter Wood Gloucesterből, akinek angolnaexportálással foglalkozó cége van. 50 éve ez a munkája, ügyfelei mind az unióból vannak. Most viszont érzi, hogy bajban van.

„Mi elvégezzük a szükséges dokumentációt, de sajnos mostantól az ügyfeleinknek is rengeteg papírmunkával jár az, hogy importálhassanak tőlünk. Akkor miért vásárolnának tőlünk? Ha EU-s szállítótól veszik az angolnát, akkor nem kell ezzel vesződni” - mondja a tízfős vállalkozás vezetője, aki attól tart, emiatt kiszorulnak a piacról.

A férfi a kilépésre szavazott, a riportban így megkérdezik, mit gondol most erről.

„Legyél óvatos azzal, hogy mit kívánsz. Azt gondoltam, hogy kijutunk a globális piacra, hogy új lehetőségekhez jutunk. Nem így lett” - mondja, ezután következik a bevezetőben kiemelt mondat.

Peter Wood két évvel ezelőtt még a kilépéspárti UKIP tagjainak nyilatkozott, többek között arról, hogy milyen előnyökkel járna, ha az EU-s mellett hozzájuthatnának a belarusz és orosz piachoz.

link Forrás

A karácsonyi Brexit megállapodás lényegéről bővebben itt írtunk.