A járvány ellenére 2020-ban többen haltak meg repülőbalesetekben, mint 2019-ben

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

2020-ban a koronavírus-járvány ellenére többen haltak meg repülőbalesetekben, mint 2019-ben - írja jelentésében a To70 nevű holland tanácsadócég. Összesítésük szerint 2020-ban 40-szer szenvedtek balesetet nagy kereskedelmi repülők, és ezek közül 5 volt halálos kimenetelű. Az öt balesetben összesen 299 ember halt meg. Ezzel szemben 2019-ben 86 balesetből 8 volt halálos, összesen 257 halálos áldozattal.

2020-ban tehát annak ellenére nőtt 42 fővel a repülőbalesetek halálos áldozatainak száma, hogy éves szinten 42 százalékkal csökkent a légiforgalom a koronavírus járvány nyomában hozott korlátozó intézkedések miatt.

2020-ban a halottak több mint fele, azaz összesen 176 fő egyetlen balesetben halt meg, amikor az iráni légvédelem tévedésből lelőtt egy ukrán utasszállítót Teherán fölött. A második legpusztítóbb baleset egy pakisztáni gépé volt, abban 98-an haltak meg.

Az elmúlt évtizedekben egyébként elképesztő mértékben csökkent a kereskedelmi repülés halálos áldozatainak száma. (Guardian)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!