1,8 milliárdért a Valton védi idén a Puskás Arénát

2021 január 6., szerda 10:35

A Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel kötött 1,8 milliárd forintos szerződést a Nemzetközi Sportközpontok a Puskás Aréna „épületéhez és rendezvényeihez kapcsolódó vagyon- és biztonságvédelmi feladatok, továbbá a rendezvénybiztosítási feladatok” ellátására - vette észre az uniós közbeszerzési közlönyben a Napi.hu. A megbízási szerződést december 23-án írták alá.

A pályázati kiírásban a feladatok között megemlítik az őrzési, védelmi és riasztási munkákat, a portaszolgálatot, a recepciós feladatokat, a kamerarendszer kezelését, a járőrszolgálatot, az autók koordinálását, a biztonsági terv és a jelentések elkészítését. A lap azt írja, a stadion létesítmény őrzési feladataihoz egy napra legfeljebb 12 fő szükséges, a tervezett idő napi 204 óra, évi 77 500 óra, amely lehívására az ajánlatkérő kötelezettséget vállal.

A keretmegállapodás a hatálybalépéstől számított egy évre szól, de ez legfeljebb két alkalommal, további egy-egy évvel meghosszabbítható, erre a szerződésben külön feltételek vonatkoznak.

A pályázaton az őrző-védő cég, ami szépen gyarapodott az elmúlt években állami megrendeléseken az EUK-Holding Kft.-vel versenyezve került ki nyertesként.