Leisztinger helyett Szijj László száll be a diósgyőri fociba

diósgyőr
2021 január 06., 17:29
comments 5

Új tulajdonosa lett a diósgyőri sportklubnak.

A DVTK-ba az elmúlt 10 évben Leisztinger Tamás öntötte a milliárdokat. A korábban szocialista-közeli nagyvállalkozóként elkönyvelt Leisztinger a pletykák szerint a Fidesz hatalomra jutása után azzal javította a helyzetét, hogy beszállt a diósgyőri foci finanszírozásába. (És szállodaportfóliója nagy része is átkerült Mészáros Lőrinchez.)

Leisztinger most kiszáll, az új tulajdonos pedig a Bordosi Sport Holding Kft. lett. A cég nevében Magyar Mátyás ügyvezető nyilatkozott a DVTK honlapjának. Magyar a Fájdalom Ambulancia magánorvosi központ vezető szakorvosa, és a cégiratok szerint ő az egyik tulajdonosa a december 29-én bejegyzett, vagyis vadonatúj cégnek. De jó eséllyel nem ő, hanem a másik tulajdonos tolja majd a milliárdokat a diósgyőri fociba. Ez a másik tulajdonos pedig a Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft., rövidebb nevén Hódút. A számos közbeszerzésben érdekelt céget tavaly ősszel vette meg Szijj László, a Duna Aszfalt tulajdonosa, Mészáros Lőrinc üzlettársa. (Szijj jachtján nyaralt Szijjártó Péter az Adrián.)

Szijjnak van már érdekeltsége a magyar fociban, a Duna Aszfalt nevét viselő tiszakécskei csapatban. A Tiszakécske 2019-ben feljutott az NBII-be, de egy szezon után kiestek a harmadosztályba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.