Koronavírus: 127 új áldozat

járvány
2021 január 07., 08:22

Harmadik napja növekszik a járvány napi áldozatainak száma, a csütörtöki jelentésben 127 újabb elhunytról számoltak be. Az elmúlt héten a napi átlag 113 volt.

link Forrás

Továbbra sem érkezett magyarázat arra, ami szerdán a tesztszámokkal történt. A szerda reggeli jelentés szerint több új fertőzöttet találtak (2047-et), mint ahány vizsgálatot összesen elvégeztek (1985-öt). Néhány órával később frissítették a statisztikát, megnövelve a tesztek számát 20 744-gyel. Ez hajszálpontosan annyi, amennyien részt vettek a hétvégi, óvodai és iskolai dolgozók számára kiírt tesztelésen is. Csakhogy ezt a 20 744 tesztet hétfőn már hozzáadták a statisztikához, külön be is számoltak róla.

A csütörtöki adat szerint 24290-nel nőtt a tesztek száma, és 3068 új fertőzöttet azonosítottak. Utóbbi a legmagasabb szám december 24-e óta.

Ha így számolunk, a pozitív tesztarány 12,6 százalék, de a tesztszámok körüli bizonytalanság miatt nehéz mit kezdeni vele, hiába lenne fontos adat.

link Forrás

A kórházban levő fertőzöttek száma ismét csökkent, 5646-ról 5387-re. 367-en vannak lélegeztetőgépen. Arról viszont fogalmunk sincs, mennyi covid-gyanús beteget ápolnak kórházban, mert ők egyáltalán nem szerepelnek a statisztikában. Azt sem tudjuk, a kórházban levő fertőzöttek közül mennyien vannak intenzív osztályon (hiszen nem mindnyájan vannak lélegeztetőn.)

link Forrás
link Forrás

Az operatív törzs a gyógyultak számát technikai okokból nem frissítette, pénteken fogják.

Az elmúlt két hét lakosságarányos megyei adatai alapján Baranyában, Somogyban és Csongrádban azonosították a legtöbb fertőzöttet.

link Forrás