Varga Mihálynak a Capitolium szerdai megszállása jutott eszébe arról, hogy Tordai Bence plakátokat ragasztott az irodájára

POLITIKA
2021 január 08., 19:59

Plakátokat és sárga-fekete szalagokat aggatott Varga Mihály egyéni országgyűlési képviselői irodája elé Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

link Forrás

Az akcióról készült élő videóban Tordai arról beszélt, hogy bár kevesen tudják, de Varga pénzügyminisztersége mellett az II. és III. kerület egy részét is magába foglaló budapesti 4-es számú választókerület képviselője.

A politikus szerint a kormány december 31-i rendelete "elképesztő megszorítással sújtotta" ezt a két kerületet:

a II. kerülettől 6, a III. kerülettől közel 3,5, az orvosi rendelők felújítására szánt milliárdot vettek el.

Tordai szerint az uniós pénzeknek köszönhetően a vidéki rendelők, kórházak már nagyrészt megújultak, de a budapesti II. és III. kerületi rendelők "a 1970-es évek színvonalán állnak".

Azért, hogy ezek a rendelők nem újulhattak meg, Tordai szerint

személyesen Varga Mihály felelős, aki ezzel "elárulta a kerületét".

A pénzügyminiszter Facebook posztban reagált Tordai akciójára.

link Forrás

"A washingtoni események láthatóan megindítóan hatottak Tordai Bencére. Pesthidegkúti irodám előtt tartott produkciója akár a rongálás vétségét is felveti."

Varga szerint "a kormány minden erőforrásával igyekszik a koronavírus-járványt leküzdeni, és ezért mindannyian nagy áldozatot hozunk", de nem tettek le arról, hogy a II. és III. kerület intézményei megújuljanak. Ebben viszont a pénzügyminszter szerint az önkormányzatoknak is nagyobb szerepet kell vállalniuk.

"Tordai figyelmét az is elkerülte, hogy Budán és Óbudán jelenleg is több egészségügyi fejlesztés zajlik"

- írja Varga, majd felsorolja ezeket: "ORFI, Szent János Kórház, Szent Margit Kórház, Budai Irgalmasrendi Kórház, Szent Ferenc Kórház, háziorvosi rendelők".

Orbán Viktor péntek reggeli interjújában is sajátos módon kötötte össze a Capitoliumban történteket a magyar ellenzékkel: azt mondta, ismeri ezt a problémát, mert "a baloldal Magyarországon is próbálkozott erőszakkal".