Varga Mihálynak a Capitolium szerdai megszállása jutott eszébe arról, hogy Tordai Bence plakátokat ragasztott az irodájára

január 8., péntek 19:59

Plakátokat és sárga-fekete szalagokat aggatott Varga Mihály egyéni országgyűlési képviselői irodája elé Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

Az akcióról készült élő videóban Tordai arról beszélt, hogy bár kevesen tudják, de Varga pénzügyminisztersége mellett az II. és III. kerület egy részét is magába foglaló budapesti 4-es számú választókerület képviselője.

A politikus szerint a kormány december 31-i rendelete "elképesztő megszorítással sújtotta" ezt a két kerületet:

a II. kerülettől 6, a III. kerülettől közel 3,5, az orvosi rendelők felújítására szánt milliárdot vettek el.

Tordai szerint az uniós pénzeknek köszönhetően a vidéki rendelők, kórházak már nagyrészt megújultak, de a budapesti II. és III. kerületi rendelők "a 1970-es évek színvonalán állnak".

Azért, hogy ezek a rendelők nem újulhattak meg, Tordai szerint

személyesen Varga Mihály felelős, aki ezzel "elárulta a kerületét".

A pénzügyminiszter Facebook posztban reagált Tordai akciójára.

"A washingtoni események láthatóan megindítóan hatottak Tordai Bencére. Pesthidegkúti irodám előtt tartott produkciója akár a rongálás vétségét is felveti."

Varga szerint "a kormány minden erőforrásával igyekszik a koronavírus-járványt leküzdeni, és ezért mindannyian nagy áldozatot hozunk", de nem tettek le arról, hogy a II. és III. kerület intézményei megújuljanak. Ebben viszont a pénzügyminszter szerint az önkormányzatoknak is nagyobb szerepet kell vállalniuk.

"Tordai figyelmét az is elkerülte, hogy Budán és Óbudán jelenleg is több egészségügyi fejlesztés zajlik"

- írja Varga, majd felsorolja ezeket: "ORFI, Szent János Kórház, Szent Margit Kórház, Budai Irgalmasrendi Kórház, Szent Ferenc Kórház, háziorvosi rendelők".

Orbán Viktor péntek reggeli interjújában is sajátos módon kötötte össze a Capitoliumban történteket a magyar ellenzékkel: azt mondta, ismeri ezt a problémát, mert "a baloldal Magyarországon is próbálkozott erőszakkal".