Az óbudai vízilabdacsapat az 1,8 milliárdos támogatásért Bugyiig megy uszodát építeni

A G7 arról írt, hogy a 2020-as tao támogatási szezon Felcsúton kívüli legnagyobb fejlesztése Bugyi nagyközségben lenne: 2,5 milliárdból épülne uszoda, de nem egy helyi, hanem egy óbudai sportklub építené, ami most Bugyitól 60 km-re, Bicskén is tart edzéseket, a levelezési címe pedig budaörsi.

Az Oázis Sport Nonprofit Kft. – ami a vízilabda utánpótlás-nevelésben szorosan együttműködik az Oázis Sport Clubbal – 1,8 milliárd forint közpénzt kérnének, a többit önerőből építenék. Azzal indokolták a helyszínválasztást, hogy a „dél-pesti és budai kerületekből fél óra alatt elérhető, így a gyermekek busszal történő szállítása sem róna elviselhetetlen terhet az itt vízfelületet bérlő egyesületekre. A város sportbarát szemléletmódja és az új városvezetés támogatása megteremti a beruházás megvalósításához szükséges alapot.”

Egyébként tény, hogy Budapesten nincs elég vízfelület még az élsporttal vagy utánpótlás-neveléssel foglalkozó sportegyesületeknek, Bugyi 5 évvel ezelőtti településfejlesztési koncepciójához pedig készült egy felmérés, ami szerint a helyiek egy uszodát hiányolnak a leginkább a településről.

De hogy akkor miért ilyen furcsa módon épül uszoda, arra a lapnak az a válasza, hogy egyszerűen nem volt rá máshogy forrás, mint a taón keresztül. A rendszer lényege az, hogy a szövetség jóváhagyásán túl a pénzért a sportszervezeteknek kell elmenniük, vagyis nyereséges cégeket kell meggyőzniük, hogy a profitjuk utáni adót az államkassza helyett nekik utalják. A felcsúti fociakadémiánál persze pár hét alatt összejön több milliárd forint is, de kisebb egyesületek nagy projektjei gyakran épp itt buknak el. (G7)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.