Egy londoni hotelben szállásolnák el a lábadozó koronavírusos betegeket, hogy felszabaduljanak a kórházi ágyak

koronavírus
2021 január 15., 17:05

A Best Western szállodalánc egyik londoni hoteljében fogják fogadni azokat a koronavírusos betegeket, akik már felépülőben vannak, de még a karanténidejüket töltik.

A 107 szobás szálloda menedzsere, Alex Palaghiu azt mondta a CNN-nek, azért kezdeményezték ezt a lépést, mert szeretnének valamennyi terhet levenni az egészségügyi ellátórendszerről. Ha működik a dolog, akkor pedig több szálloda is átállhat a lábadozó covid-betegek fogadására.

Egyelőre három beteget fogadtak, de szeretnék, ha a kórházak minél több embert bíznának rájuk.

A szállodában nincsenek egészségügyi dolgozók, de nem is az a cél, hogy ápolásra szoruló betegek kerüljenek hozzájuk, hanem azok, akiknek már csak pár napot kell karanténban tölteniük, és nem igényelnek különösebb egészségügyi ellátást. A hotel dolgozói napi háromszor érintésmentesen visznek nekik ételt, és 24 órás telefonos szolgáltatást biztosítanak vészhelyzetek esetére.

Palaghiu azt mondta, nem félnek a koronavírusos betegek fogadásától.

"Részt vettünk a szükséges képzésen, a tisztasági előírásainkon pedig rengeteget szigorítottunk, így biztosak vagyunk a dolgunkban."

A hotel személyzete az NHS (Nemzeti Egészségügyi Szolgáltató) oktatásán vett részt, és levegőszűrő berendezéseket szereltek be.

A szállodát üzemeltető lánc vezetősége a CNN-nek azt mondta, napi kapcsolatban vannak az NHS vezetésével, és remélik hogy minél hamarabb feltölthetik lábadozó betegekkel a hotelszobákat.

"A Best Western hoteleknek 5000 szabad szobája van. Több másik hotellánc keresett meg, akiknek a segítségével heteken belül akár 20 000 hotelszobát tudunk az NHS rendelkezésére bocsájtani."