23 éves, dolgozó fiatalt interjúvoltak a HírTV-ben, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

politika
2021 január 16., 12:04

A 25 éven aluliak SZJA-mentessége volt az egyik téma péntek este a HírTV-ben. A Színház- és Filmművészeti egyetem újdonsült tanára, Velkovics Vilmos Deák Dániellel, a XXI. Század Intézet munkatársával beszélgetett arról, mekkora segítség lehet ez a fiataloknak.

Két perc után videón kapcsolták Bóka Bencét, akit Velkovics úgy konferált fel, hogy „23 éves, és már dolgozik, tehát van önálló bevétele”. Bóka bemutatkozásában elmondta, hogy a veszprémi önkormányzat ifjúsági referenseként dolgozik, de azt senki nem említette, hogy egyben a Fidelitas közép-dunántúli elnöke is. Ez világosan kiderül többek közt a nyilvános Instagram-profiljából.

Bóka tehát úgy dicsérte a kormány intézkedését, hogy közben a nézők nem tudhatták, ő maga is fidelitasos politikus. Mint kiderült, már ki is számolta, hogy az SZJA-mentesség fedezheti a havi benzinfogyasztását vagy a telefonszámláját. „Gyakorlatilag szerintem ez egy komolyabb fizetésemelésnek ér fel”. Néhány perccel később azt mondta:

„Örülök, hogy ilyen kormányunk van, aki támogat minket, fiatalokat, ellenben a baloldallal, akikre mi soha sem számíthattunk, mi fiatalok, de szerintem az idősek sem.”Velkovics megkérdezte tőle, tervezi-e igénybe venni a többi családpolitikai juttatást. A válasz: természetesen. „Minden fiatal életében eljön az az időpont, így majd az enyémben is, hogy élni szeretnék a kormány adta lehetőségekkel. Így természetesen a csokot és a babaváró hitelt is szándékozunk majd igénybe venni a párommal, ha ennek eljön az ideje.”

link Forrás

Bóka Bence volt az, aki 2017-ben fehér festékkel tünette el Simicska Lajos Veszprém belvárosában álló hirdetőoszlopairól a milliárdos által felfestett „Orbán egy geci!” feliratot. „Ilyen obszcén kifejezéssel felírni Orbán Viktorról, a miniszterelnök úrról valamit, az botrányos” - nyilatkozta akkor az RTL Híradónak. Akkor is csak utólag derült ki róla, hogy fidelitasos.