Tavaly még zaklatások eltussolásával vádolták, most oktatónak szerződtették az SZFE-re

oktatás
2021 január 17., 12:00

A hvg.hu összegyűjtötte azokat a neveket, akikről tudni lehet, hogy az új vezetés oktatónak igazolta le őket a Színház- és Filmművészeti Egyetemre (SZFE). Köztük feltűnt Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház igazgatója is, akit tavaly az intézmény dolgozói azzal vádoltak, hogy eltussolta a szexuális zaklatással és verbális bántalmazással kapcsolatos ügyeket.

Kiss-B. Atilla
photo_camera Kiss-B. Atilla

Akkor a régi Indexnek két nő arról beszélt, hogy Kriza Zsigmond ügyvezető igazgató egyiküknek megengedhetetlen megjegyzéseket tett a szexuális életére és a testére is, erről pedig tájékoztatták Kiss-B. Atilla főigazgatót, aki elmondásuk szerint nem tett semmit, sőt egyiküket a panaszaira válaszul beküldte egy zárt ajtós, négyszemközti beszélgetésre a megvádolt igazgatóhoz.

Kiss-B. először tagadta, hogy a panaszoknak bármi közük lenne Kriza februári távozásához, és azt mondta, nagyon sajnálta, hogy Kriza elmegy, de nem sokkal később a HírTv-ben már úgy fogalmazott: „rávetült a gyanú árnyéka, és közös megegyezéssel megváltunk egymástól”.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vizsgálata később arra jutott, hogy az Operettszínház kellő gondossággal járt el a szexuális zaklatási vád kivizsgálásakor, igaz ehhez a Krizát zaklatással megvádoló egykori munkatársat meg sem kérdezték.

„Akinek nem tetszik, ne járjon oda”

A minőségváltás keretében többek között a Hír Tv-s Velkovics Vilmost is felvették oktatónak az SZFE-re, aki bár saját bevallása szertint nem szeret tanítani, de tavaly szeptemberben már egész kiforrott elképzelései voltak arról, hogyan kellene mennie az oktatásnak az egyetemen a megújulás után:

photo_camera Fotó: Velkovics Vilmos újságíró/Facebook