Koronavírus-számok Magyarországon 02.25.
Elhunytak + 120 Σ 14 672
Kórházban + 483 Σ 4 836
Fertőzöttek + 4 385 Σ 414 514
Tesztek + 25 509 Σ 3 577 770
Oltottak + 37 069 Σ 508 073

A Turisztikai Ügynökség szerint rémhír, hogy pünkösdig zárva maradnak az éttermek és szállodák

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

„Alaptalan és felelőtlen rémhír az MSZÉSZ (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége) elnökének azon állítása, hogy Magyarországon Pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek” - áll a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kedden este kiadott közleményében. Flesch Tamás, az MSZÉSZ elnöke levélben tájékoztatta a magyar szálláshelyszolgáltatókat és éttermeket, hogy a kormány eddigi közlései szerint pünkösdig nem várható nyitás, ezért további támogatásokat kértek az ágazat nevében a Magyar Turisztikai Ügynökségtől.

Az MTÜ közleménye arról ugyan nem szól, hogy ha nem pünkösdkor, akkor mikor nyithatnak ki az éttermek és szállodák, csak annyit ír:

„Magyarország Kormánya ilyen döntést nem hozott. A brüsszeli forrásból érkező vakcinák nem elegendőek a tömeges oltás elindításához, ezért a Kormány Kínával és Oroszországgal is tárgyal a vakcinák tömeges beszerzéséről, hogy mielőbb elinduljon a tömeges oltás Magyarországon. Ezt követően, ahogy lehet, azonnal kinyithatnak a szektorban működő vállalkozások.”