Koronavírus-számok Magyarországon 05.06.
Elhunytak + 124 Σ 28 297
Kórházban - 270 Σ 4 104
Fertőzöttek + 1 680 Σ 787 647
Tesztek + 20 890 Σ 5 475 551
Egyszer oltottak + 29 341 Σ 4 153 038

Hatásos a brit variáns ellen a Pfizer vakcinája

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Már nemcsak feltételezések szerint de egy laboratóriumi vizsgálat szerint is hatásos a Pfizer/BioNTech vakcinája a koronavírus brit variánsával szemben.

A vizsgálatok szerint a Pfizer vakcinájával kezelt betegek vérében az antitestek semlegesítették a vírus mutációját is. A kutatás során 16 beteget vizsgáltak, közülük nyolcan 55 év felettiek voltak. A kutatók arra jutottak, hogy nincs jelentős különbség abban, hogy az oltóanyag miként semlegesíti a vírus különböző variánsait.

A koronavírusnak már több mutációja is létezik, ezek közül a jóval fertőzőbb brit variáns már több országba is eljutott, köztük Magyarországra is.

(Financial Times)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó