Már Putyin víkendháza felett is repkedhetünk a Microsoft repülőszimulátorában

Játék
2021 január 21., 18:10

Alig pár napja rántotta le a leplet az orosz ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij arról a szupertitkos épületkomplexumról, amit a Fekete-tenger partján majd 100 milliárd rubelből húzott fel magának Vlagyimir Putyin és baráti köre, a gamerek nem bírtak magukkal, és azonnal megnézték a helyszínt a tavaly megjelent Microsoft Flight Simulator 2020-ban.

link Forrás

A kúria már olyan régóta épült, hogy viszonylag friss műholdképekkel rendelkezik róla a Bing Maps, ami alapján a játék elkészítette a terület 3d-s modelljét. A videókban könnyen felismerhető a főépület, az oda vezető utak és a kikötő is, de az egyik helikopter-leszállópálya helyén azóta jéghokipálya épült, így sajnos már csak két helikopterrel szállhatnak le a pihenésre vágyó kormányközeli szereplők.

Ahogy a valóságban, úgy a játék térképén is jelölik, hogy a terület körül olyan repüléstilalmi zóna van, mint például a katonai létesítmények vagy atomerőművek felett, de szerencsére semmilyen retorzió nem ér minket, ha a kis játékrepülőnkkel úgy döntünk, megnéznénk közelről, hogy mulat az orosz úr.

link Forrás

Tavaly áprilisban Hadházy Ákos repült el kisgéppel az Orbán-család Alcsút-Hatvanpusztai birtoka felett (IRL, nem a szimulátorban), később pedig az Átlátszó nézte meg drónnal a majorságot, ahol hasonló, bár méretében azért visszafogottabb építkezések zajlanak, föld alatti kocsibeállókkal és „gazdasági épületekkel”.

Az új Microsoft Flight Simulator megjelenésekor mi is felfedeztük hazánk legszebb tájait, de akkor részletesen nem foglalkoztunk a magyar politikai-gazdasági elit építőipari ügyleteivel.

Aki kíváncsi rá, most megnézheti: így néz ki a játékban a

hatjvanpusztai majorság,

a Pancho Aréna,

és egészen közelről a miniszterelnök felcsúti háza a stadionnal.

Sajnos a program fejlesztőinek még nincsenek olyan minőségű műholdképei a bicskei járásról, amik alapján ennél részletesebb képet tudnának festeni a többek között TAO támogatásokból épült vendéglátó- és sportlétesítményekről, de bízhatunk a technológia fejlődésében, és hogy

egy nap végre élethű ábrázolásban láthatjuk a Makovecz-stadiont, mert most még úgy néz ki, mint egy összeszerelő üzem hátsó bejárata.