Elege lett, kinyitja kocsmáját egy nagykanizsai férfi

koronavírus
2021 január 22., 18:10

"A munkavállalóinknak muszáj bevételhez jutniuk, ehhez nincsen más lehetőségünk, mint az, hogy megnyitni. Hiába mondja azt a kormány, hogy segítséget nyújt és támogatást nyújt, sajnos ez nem így van"

- mondta az ATV-nek Borda Balázs, a nagykanizsai Resti Presszó és Söröző tulajdonosa. Borda szerint a járvány első hullámát is megszenvedték, a második azonban már csőddel fenyeget, ezért február elsején kinyitja a kocsmát.

A nyitási tervet az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján Kiss Róbert kacifántos mondatban bírálta:

"Egy étterem tekintetében nem csak a védelmi intézkedést megszegő, hanem maga a vendéglátó üzlet tulajdonosai illetve üzemeltető felelőssége is továbbra is fennáll."

Elítélte a törvényellenes akciót a Vendéglátók Ipartestületének elnöke, Kovács László is, ő azonban megérti az elkeseredést. A munkáltatók ugyan járulékmentességet kapnak, továbbá a bruttó bérek kifizetésére is 50 százalékos támogatást vehetnek igénybe, többségük szerint azonban ez nem lesz elég a túléléshez.

"Kevés, nagyon-nagyon nehéz helyzetben van a vendéglátás, félő, hogy a vállalkozásoknak több mint a fele tönkre fog menni és csődöt fog mondani. Tehát sürgős állami támogatásra van szükség, és ennél még nagyobbra, mint ez a munkabérmegtartó támogatás."