Repülési tilalmat vezettek be Putyin titkos palotája felett

külföld
2021 január 27., 11:51

Megerősítette az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB), hogy repülési tilalmat vezettek be a palota felett, ami az orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij szerint Putyiné, Putyin szerint viszont nem az övé.

A 17 ezer négyzetméteres, 1,3 milliárd dolláros épületkomplexum, (melyben Dance Dance Revolution szoba is van) különleges védelmére, ami már tavaly nyár óta érvényben van, az FSZB szerint azért volt szükség, hogy védjék a Fekete-tenger partvidékét a NATO kémjeitől - írja a Guardian.

Szerdán az FSZB szóvivője azt nyilatkozta az RBC nevű lapnak, hogy a partszakasz környékén fokozódó titkosszolgálati tevékenységet tapasztaltak a szomszédos országok részéről, köztük olyanból, amely a NATO tagja.

A bejelentés egy újabb kísérlet lehet arra, hogy valahogy megmagyarázzák a különleges biztonsági intézkedéseket, melyekkel a palotát védik. Az épületnek, melyről Alekszej Navalnij csapata készített oknyomozó videót, saját temploma és kikötője van. Az itt dolgozó több ezer ember még fényképezős mobiltelefont sem vihet be az ellenőrzőpontokat elkerülve megközelíthetetlen területre. Navalnij egyik informátora azt mondta, a palota közelében hajók sem közelíthetik meg a partot. Környezetvédőket, akik 2011-ben közelítették meg az akkori építkezési helyszínt, a Szövetségi Védelmi Szolgálat ügynökei állították meg, azok, akik Putyint és az orosz politikai felsővezetést védik.