Alexandria Ocasio-Cortez először beszélt arról, hogy szexuálisan bántalmazták

február 2., kedd 5:37

„Soha az életben nem némultam így el” - idézte fel a Capitolium ostromának napját Alexandria Ocasio-Cortez New York-i demokrata képviselő hétfő esti élő Instagram- bejelentkezésében. Az irodai mosdóban rejtőzött el a támadók elől, nem sokkal azután, hogy megkapta a koronavírus elleni védőoltást. Dörömbölést hallott, miközben egy férfi kiabálva kutatott utána, idézi a Guardian.

Azonnal rádöbbent, hogy nem a fürdőszobában, hanem a szekrényben kellett volna elbújnia. Néhány másodperccel később a támadó bejutott az irodába, majd újabb üvöltést hallott. A résen keresztül egy fekete sapkás, fehér férfit látott. „Abban a pillanatban azt gondoltam, mindennek vége, meg fogok halni.”

Ocasio-Cortez szerint azóta mindenki arra biztatja, lépjen tovább, felejtse el az egészet, ne is törődjön vele, sőt, bocsásson meg nekik. „Ez a bántalmazók taktikája” - mondta a képviselő, majd elmondta, hogy korábban szexuálisan bántalmazták. „Ezt nem sok embernek mondtam el eddig. De a traumák egymásra rakódnak.”

Végül egy stábtag szólt neki, hogy előjöhet, biztonságban van. Ezután a csapatával együtt Katie Porter kaliforniai képviselő irodájában bújt el.

A Demokrata Párt balszárnyához tartozó Ocasio-Cortez a Kongresszus valaha volt legfiatalabb női képviselőjeként érkezett New Yorkból, novemberben választották meg másodszor. Tavaly nyáron szexizmus elleni beszéde vált világhírűvé, amikor az amerikai nők nevében kérte ki egy republikánus képviselő szexista megnyilvánulását.