A 444 olvasója az ablakából videózta le, hogyan tüntettek a mianmariak a katonai puccs ellen

“Február 2-án este Yangon így tiltakozott a katonai puccs ellen. Városszerte verték a fazekakat - mindenki a saját otthonában, mert már elkezdődött a kijárási tilalom (este 8-reggel 6). A felvétel a Hlaing kerületben készült az erkélyünkről.”

Ezt olvasónk, Zsuzsanna írta a Mianmarból, ahol a hadsereg hétfőn régivágású katonai puccsot hajtott végre a Nobel-békedíjas, de a rohingya-ügy miatt nemzetközi népszerűségét elvesztő Aun Szan Szu Kji pártja vezette civil kormány ellen. A régi fővárosban tiltakozott így  másnap a lakosság.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó