Ügyvédi felszólítással szedették le Rogán Barbara fényképét Varga-Damm Andrea képviselői oldaláról

politika
2021 február 05., 18:32

A független képviselő még csütörtökön osztott meg egy képet Rogán Antal új földbirtokos feleségéről azzal, hogy a követői kérdezzenek rá Budapest Banknál, hogyan kaphatott a miniszter menyasszonyának családja több mint 1,5 milliárdos földvásárlási hitelt nem sokkal a decemberi esküvő előtt.

Pénteken azonban Varga-Damm Andrea már egy ügyvédi felszólításról posztolt, miszerint a „TV2 egyik ügyvédje” felszólította, hogy teljes egészében törölje a Rogán Barbaráról szóló posztot, valamint törölje és semmisítse meg a miniszterfeleség privát Insta-oldaláról származó fényképet is, valamint tartózkodjon a felvétel további felhasználásától.

De ha ezt nem tenné meg, akkor 1 800 000 forint sérelemdíjat kellene megfizetnie a Rogán családnak.Rogánék ügyvédje egyébként a poszt alatt felgyülemlett több mint 1500 kommentet is végigolvasta, amelyek között szerinte több becsületsérő is volt, amikért Facebook-oldal működtetőjét teszi felelőssé. Többek között azt is becsületsértőnek tartotta, hogy Varga-Damm Andrea némbernek nevezte Rogán Barbarát, mert a kifejezés indokolatlanul bántónak minősül és alkalmas arra, hogy hátrányosan befolyásolja az ügyfele társadalmi megítélését és a becsülethez való jogát. A képviselő egyébként törölte a képet az oldaláról.