Több százezer példányban nyomják majd a bulvárba csomagolt Fidesz-propagandát az ellenzéki nagyvárosokban

Média
2021 február 18., 14:31

Új lapcsaládot indít a fideszes médiabirodalom vidéki lapjait és más szerkesztőségeket összefogó Mediaworks - értesült a Magyar Narancs online kiadása. A City című hetilapot több százezer példányban nyomják majd, és ingyenesen kerül az emberek postaládáiba azokban a nagyvárosokban, ahol Fidesz veszített a 2019-es önkormányzati választáson.

A Narancs szerint a színes bulvárújság Tatabányán, Hódmezővásárhelyen, Szombathelyen, Szekszárdon, Salgótarjánban, Egerben, Miskolcon, Pécsen, Dunaújvárosban és Nagykanizsán jelenik majd meg, a 24 oldalas tartalmat három részre tagolva. Egyharmada a helyi Fideszt éltető, az ellenzéket bíráló, lejárató szövegekből, egyharmada központilag gyártott bulvártartalomból, egyharmada pedig reklámokból áll majd.

Az ellenzéki nagyvárosok polgármesterei, miután szövetséget alapítottak 2019 végén
photo_camera Az ellenzéki nagyvárosok polgármesterei, miután szövetséget alapítottak 2019 végén

A lapcsalád központi szerkesztőségének vezetője a Narancs szerint Pósa Árpád lehet, akit 2017-ben Fejér Megyei Hírlap főszerkesztőjévé neveztek ki Mészáros Lőrincék, miután bekebelezték a szerkesztőséget. Pósa feladata volt helyretenni a szerkesztőséget a meghekkelt Orbán-interjú után, és a cél érdekében ki is rúgott munkatársakat a laptól. A két elbocsátott szerkesztő azóta pert nyert a Mediaworks-szel szemben, a cégnek 4-4 millió forintot kellett fizetnie nekik.