Vidnyánszky szerint a „leggonoszabbul” jártak el az SZFE távozó tanárai

február 23., kedd 6:47

Magyarország egyik legtöbb pozícióval rendelkező színházi embere a Magyar Nemzetnek reagált a hírre, mely szerint 25 oktató mondott fel a Színművészetin az őszi félév befejeztével.

Vidnyánszky Attila a lapnak azt mondta, csak vasárnap jutott el hozzá a felmondások híre, „a péntekig sztrájkoló tanárok úgy tettek, mintha maradnának”.

„Látszik az, hogy micsoda gépezet működik a háttérben itt, Magyarországon és külföldön is” - mondta Vidnyánszky. „Pár hónappal ezelőtt megfogalmaztuk, hogy a leggonoszabbul akkor fognak eljárni a tanárok, ha úgy csinálnak, mintha maradnának az SZFE-en, és a februári évkezdés első napján mondanak fel. A döntésük ehhez van igazítva annak érdekében, hogy megnehezítsék a mi dolgunkat”.

Vidnyánszky Attila Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

A cikkben ismét szó esik arról, hogy 5 százalékkal többen jelentkeztek az SZFE-re, mint tavaly, erről hétfőn adott interjújában a kuratórium elnöke azt mondta, "Ez azért megnyugtató, mert igen hangos propagandát folytattak az ellen, hogy a fiatalok jelentkezzenek az egyetemre”.

Hétfőn megírtuk, hogy valóban többen fognak felvételizni, de ez kevéssé meglepő, tekintve, hogy kétszer annyi szakot indítanak, mint a 2020-as tanévben. Ráadásul a létszámkorlátokat is megemelték osztályonként.