Majdnem 5 ezer új fertőzött, 5 282 koronavírusos van már kórházban

járvány
2021 február 27., 08:34

Abban a néhány napos várakozási időben vagyunk, amíg Orbán Viktor kivár azzal, hogy szigorítson-e a járványügyi szabályokon. A számok alapján ezt már korábban megtehette volna. A ma reggel jelentett számok pedig rosszabbak a tegnapiaknál. (A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi vezetője a Hír TV-nek nyilatkozva már megfontolandónak nevezte az alsó tagozatban is a digitális oktatás bevezetését és a plázák bezárását 2 hétre.)

Megközelítette az 5 000-et (4948) az új fertőzöttek száma, december 12-én volt utoljára ilyen magas ez a szám, de az akkor már a második hullám lecsengő szakasza volt, most naponta emelkedik ez a szám.

Egyre több embert ápolnak kórházban, 5 282-t jelentettek ma, 255-tel többet, mint egy nappal korábban.

link Forrás

A lélegeztetőn lévők száma is közelíti az 500-at.

link Forrás

Az ötödik napja 100 fölött van az áldozatok száma, ma 107 halálesetet jelentettek. Összesen már 14 902-en hunytak el a koronavírussal összefüggésben.

link Forrás

És a járvány terjedését jelzi, hogy megint 18 százalék az összes teszten belül a pozitívak aránya. A vírus mutációi hajtják a járvány 3. hullámát.

Rekordot döntött ugyanakkor a beoltottak száma, 42 318-an kapták meg az első adagot. Annak érdekében, hogy minél hamarabb minél több embert tudjanak beoltani, változtatni fognak az oltási stratégián. A fő cél az lesz, hogy az első oltást sok ember kapja meg, mert már ez kialakít 50-75 százalékos immunitást, és nem spórolnak annyit a második körre az oltásokkal.

link Forrás

Az elmúlt egy hétben az előző hét adataival összevetve Vasban, Pest megyében, Fejérben és Budapesten nőtt leginkább az új fertőzöttek aránya.

link Forrás