Majdnem 5 ezer új fertőzött, 5 282 koronavírusos van már kórházban

járvány
2021 február 27., 09:34

Abban a néhány napos várakozási időben vagyunk, amíg Orbán Viktor kivár azzal, hogy szigorítson-e a járványügyi szabályokon. A számok alapján ezt már korábban megtehette volna. A ma reggel jelentett számok pedig rosszabbak a tegnapiaknál. (A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi vezetője a Hír TV-nek nyilatkozva már megfontolandónak nevezte az alsó tagozatban is a digitális oktatás bevezetését és a plázák bezárását 2 hétre.)

Megközelítette az 5 000-et (4948) az új fertőzöttek száma, december 12-én volt utoljára ilyen magas ez a szám, de az akkor már a második hullám lecsengő szakasza volt, most naponta emelkedik ez a szám.

Egyre több embert ápolnak kórházban, 5 282-t jelentettek ma, 255-tel többet, mint egy nappal korábban.

link Forrás

A lélegeztetőn lévők száma is közelíti az 500-at.

link Forrás

Az ötödik napja 100 fölött van az áldozatok száma, ma 107 halálesetet jelentettek. Összesen már 14 902-en hunytak el a koronavírussal összefüggésben.

link Forrás

És a járvány terjedését jelzi, hogy megint 18 százalék az összes teszten belül a pozitívak aránya. A vírus mutációi hajtják a járvány 3. hullámát.

Rekordot döntött ugyanakkor a beoltottak száma, 42 318-an kapták meg az első adagot. Annak érdekében, hogy minél hamarabb minél több embert tudjanak beoltani, változtatni fognak az oltási stratégián. A fő cél az lesz, hogy az első oltást sok ember kapja meg, mert már ez kialakít 50-75 százalékos immunitást, és nem spórolnak annyit a második körre az oltásokkal.

link Forrás

Az elmúlt egy hétben az előző hét adataival összevetve Vasban, Pest megyében, Fejérben és Budapesten nőtt leginkább az új fertőzöttek aránya.

link Forrás
Kiemelt videóink