Koronavírus-számok Magyarországon 04.22.
Elhunytak + 214 Σ 26 001
Kórházban - 590 Σ 7 507
Fertőzöttek + 3 607 Σ 760 967
Tesztek + 26 406 Σ 5 205 923
Oltottak + 55 854 Σ 3 419 450

Így egy év után már a Twitter is lecsap a koronavírus-dezinformációkra

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Bő egy évvel a világjárvány kirobbanása után immár a Twitter is jelölni kezdi oldalain a koronavírusról szóló dezinformációkat. A cég tájékoztatása szerint hibapontrendszert vezettek be, vagyis az ismételten dezinformációkat terjesztő felhasználókat idővel törölhetik is.

A Twitter hétfői tájékoztatása szerint hús-vér embereket alkalmaznak a koronavírus-álhírek kiértékelésére, vagyis ez esetben nem algoritmusok döntik majd el, hogy egy tweet dezinformációnak számít-e. Végső soron azért azt tervezik, hogy részben automatizálják majd a folyamatot.

A Twitter decemberben egyedi döntéssel már felfüggesztett néhány felhasználót a vírus terjedésével, illetve a maszkviselés hatásosságával és az oltások veszélyességével kapcsolatos tévinformációk közlése miatt.

Most általánosabban is nekiállnak a tartalmak felügyeletének. A hibapontrendszertől azt remélik, hogy így megnevelhetik a felhasználókat, és lépésről lépésre világossá tehetik, hogy milyen tartalmak sértik a szabályokat. Az első hiba után még semmilyen szankció nem éri a felhasználót. A visszaesőket 12 órára felfüggeszthetik, akit pedig legalább ötször kapnak álhírterjesztésen, azt örökre kitiltják. (Via ABC News)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.