Koronavírus-számok Magyarországon 04.17.
Elhunytak + 217 Σ 24 979
Kórházban - 512 Σ 8 947
Fertőzöttek + 4 604 Σ 746 802
Tesztek + 30 662 Σ 5 096 421
Oltottak + 68 245 Σ 3 213 837

Müller Cecília sem árulta el a telefonszámot, ami Orbánnak reggel nem jutott eszébe

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

  • Orbán Viktor: Nagyon fontos, hogy van egy telefonszámunk, ezt kértem Müller Cecília asszonytól, hogy mindennap mondja be, ahol közvetlenül lehet jelezni, ha valaki problémát észlel. Akár a rendszerben, akár saját magára vonatkozóan. És adnak tanácsot is, hogy mit és hogyan kell tennie, hogy a hibát ki tudjuk javítani.
  • Riporter: El tudjuk ezt most is mondani ezt a számot?
  • Orbán Viktor: Nem, sajnos nincs nálam.
  • Riporter: Majd Cecília asszony elmondja. 

Ez a párbeszéd zajlott le péntek reggel a Kossuth Rádió reggeli műsorában a miniszterelnök és Nagy Katalin között, miután Orbán is elismerte, hogy gondok vannak az oltási rendszerrel, ugyanis sokan tévesen kaptak sms-t az oltási időpontról vagy a lakóhelyüktől messzire kellett utazniuk. A rendszert reggel le is állították, ami miatt az AstraZenecával tervezett tömeges oltás a hétvégén elmarad, és 74 ezer ember csak később kapja meg az adagját. 

Szóval tényleg sokaknak lenne kérdése arról, mi lesz az oltásukkal, de sajnos az operatív törzs tájékoztatóján Müller Cecília sem árulta el, mégis mi ez a telefonszám. A tisztifőorvos csak általában beszélt a harmadik hullámról és a korlátozásokról, mindenkit a maszkviselési szabályok betartására kért, de a rosszul kiküldött sms-ek miatti káoszra nem tért ki.