Elkezdik beoltani a metró dolgozóit

Miután tegnap már arról érkezett hír, hogy leállhat a 2-es metró, ha még két ember megbetegszik a dolgozók közül, ma Tüttő Kata főpolgármester-helyettes közölte az az ATV Híradójával, hogy megkezdődik a budapesti metróvonalakon dolgozók beoltása.

Tüttő Katát kormányzati forrásból tájékoztatták a fejleményről. 

„Az első és a második hullámban a közszolgáltatások nem voltak veszélyben, de ma ott tartunk, hogy annyira sok a beteg a BKV-nál, metróforgalom-irányításban, villamosvezetők, buszvezetőknél, hogy nem biztos, hogy holnap is fog már járni a metró” – jelentette ki tegnap az ATV-nek Tüttő Kata. A főpolgármester-helyettes szerint a hulladékszállítás és a takarítás is veszélyben van. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó