Tordai Bence: 8,2 millió forintra büntetett Kövér László, amiért megpróbáltam visszaszerezni a budai rendelőknek az elvont milliárdokat

POLITIKA
2021 március 12., 08:46

„Az Országgyűlés önjelölt házmestere, Kövér László most sem hazudtolta meg önmagát. Rekord összegű pénzbüntetést szabott ki rám, amiért az ülésteremben odamentem egy mobiltelefonnal Varga Mihályhoz, és megkértem: küzdjünk együtt azért, hogy a kormány adja vissza azt a közel 10 milliárd forintot, amit a múlt év végén indoklás nélkül elvett a II. és a III. kerületi szakrendelőktől” – írja Facebookján Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, akire Kövér az Országgyűlés történetének eddigi legsúlyosabb büntetését szabta ki, összesen 8,2 millió forintot azért.

Tordai szerint Kövér indoklása teljesen alaptalan, mert ő udvaris és békés volt Vargával, a képviselő szerint a miniszter volt az, aki őt „mellbe taszajtotta”. „Nem akadályoztam az ülést, vagy Varga Mihály szabad mozgását, de még csak hangos szó sem esett köztünk.” Tordai szerint Kövér ezzel a nyolcmilliós büntetéssel próbálja őt „meggátolni abban, hogy teljesítse a választóknak tett ígéretét”.

A képviselő úgy fogalmaz, van egy rossz híre „Kövér házmesternek”: „Igaz, hogy négy gyerekes családként rendesen meg fogjuk érezni a büntetést – de nagyon téved, ha azt hiszi, hogy ezzel eltántorít engem és a Párbeszédet egy percre is attól, hogy teljes erőbedobással küzdjünk a fideszes önkény felszámolásáért, az egészségügyből kilopott pénzek visszaszerzéséért, egy normális ország megteremtéséért!”

Tordai Bence március elsején az Országgyűlésben arra próbálta rávenni Varga Mihályt, hogy írja alá az ellenzéki párt kezdeményezését, ami a költségvetés módosításával elvonna a tervezett Hajdú-Bihar megyébe tervezett MotoGP-pályától és a vadászati kiállítástól 9,3 milliárd forintot, és azt a II-III. kerület szakrendelőinek adná. Tordai azért Vargát kérte erre, mert ő a pénzügyminiszter, egyben pedig a két budai kerület egyéni képviselője is, Tordai pedig ezekben a kerületekben indul az ellenzéki előválasztáson. Tordai a hvg.hu-nak akkor azt mondta, Varga mellbe lökte őt és „visszament a helyére, majd sipákolt, mint egy jó focista, amiért inzultálták”.

Napokkal később Tordai plakátokat és sárga-fekete szalagokat aggatott Varga Mihály egyéni országgyűlési képviselői irodája elé. Ezzel kapcsolatban Varga azt mondta, „a washingtoni események láthatóan megindítóan hatottak Tordai Bencére. Pesthidegkúti irodám előtt tartott produkciója akár a rongálás vétségét is felveti”.