Szerdától lezárják a Lánchíd járdáját, cserébe a buszok ingyen viszik az utasokat a Clark Ádám tér és a Széchenyi tér között

közlekedés
2021 március 16., 10:05

Megkezdődik a Lánchíd korszerűsítése, a szerdai részleges munkaterület-átadás és -átvétel során lezárják a hídfők környezetét és a hídjárdát is, ezért gyalogosok a felújítás 2023-ra tervezett befejezéséig nem mehetnek át a hídon.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken azt közölte, hogy a járdák szerdai lezárására azért van szükség, mert a kivitelező A-Híd Zrt. így tudja zavartalanul elvégezni az előkészítő munkákat, vizsgálatokat és felméréseket. Ezekre a többi között a darupálya kiépítése és az állványzat felállítása miatt van szükség.

Az autós forgalom elől június közepén zárják majd le a Lánchidat. Addig a 16-os és a 105-ös nappali, valamint a 916-os és a 990-es éjszakai autóbuszjárat zavartalanul közlekedik rajta.

A gyalogosjárdák lezárása miatt nem lehet majd átsétálni a hídon,

ezért a BKK nappali és éjszakai autóbuszaival a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között mindkét irányban ingyenesen lehet utazni a híd teljes lezárásáig.A közúti forgalomnak várhatóan 2022 decemberében adják vissza a hídpályát, a gyalogosjárdák azonban a munkák 2023-as befejezéséig munkaterületek maradnak. A kivitelezési munkák előreláthatóan 2023 augusztusában fejeződnek be. A közbeszerzési eljáráson nyertes A-Híd Zrt. nettó 18,8 milliárd forintért újíthatja fel a Lánchidat. (MTI)