Repülőtér épülhet Felcsút mellett

repülés
2021 március 24., 10:56

Tessely Zoltán, a Felcsútot is magába foglaló Fejér megyei 3. országgyűlési választókerület fideszes képviselője egy hónappal ezelőtt beszélt arról, hogy Bodmér, Szár és Újbarok határában sportrepülőtér épülhet, írja a Magyar Hang. A tervezett reptér mellett nemcsak ez a három település, de Felcsút is ott van.

Tessely tavaly ősszel azt írta, hogy Besenyei Péter műrepülő világbajnokkal, Jávor Gézával, a Magyar Sándor Repülő Egyesület elnökével és Sisa Andrással, a Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjével egyeztettek az óceánrepülők emlékművéhez tervezett sportrepülőtér kialakításáról, az óceánrepülők emlékének méltó ápolásáról és a polgári repülési lehetőségek bővítéséről. Utóbbi a közeli Szár községben nagyobb felháborodást keltett, mert a „polgári repülés” nagyobb, személyszállító gépeket sejtet. Szár fideszes polgármestere, Németh Norbert a repülőtér ügyét „fake news”-nak nevezte egy Facebook-csoportban.

photo_camera Repülőgép Felcsút felett, a Microsoft Flight Simulatorban

Tessely viszont idén januárban a Nemzeti Sportban is nyilatkozott a tervről, és azt mondta, „nagyszerű hely lesz ez a trianoni megemlékezéseknek, az óceánrepülés és a sportrepülés akkori körülményei méltó bemutatására és a repülősport népszerűsítésére”.

Tessely a Magyar Hangnak azt mondta, hogy már elkészült a Felcsút szomszédságába tervezett repülőtér kapcsán egy kormány-előterjesztés, de annak benyújtását a jelenlegi járványügyi veszélyhelyzet miatt most „nem tartja aktuálisnak”.