Tibeti zászlókkal és az ujgurok szenvedéseire emlékező felirattal várja az I. kerület a kínai főkatonát

Csütörtökön a kínai honvédelmi miniszter a hadtörténeti múzeumba látogat.

Az I. kerületi önkormányzat úgy döntött, hogy a szomszédos, önkormányzati épületre az 

"Igazságot az elnyomott ujguroknak! Justice for those suffering in Xinjiang!"

feliratot teszi ki a kapuja fölé, illetve a momentumos alpolgármester két tibeti zászlót is kihelyezett az épületre. Gelencsér Ferenc szerint így akarnak tiltakozni a kisebbségek kínai elnyomása ellen, illetve kifejezni a tiltakozásukat azzal szemben, hogy az  "elnyomó, kommunista diktatúrához dörgölőzik a magyar kormány".

Kirakták a molinót.Fotó: I. kerületi önkormányzat

A kínai védelmi minisztert szerdán Áder János köztársasági elnök fogadta.

Áder János köztársasági elnök (j) fogadja Vej Feng-ho kínai nemzetvédelmi minisztert a Sándor-palotában 2021. március 24-én.Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó