A nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszterhez fordult Karácsony a hajléktalankórház ügyében

Egészségügy
2021 március 30., 14:48

A fővárosi hajléktalankórház ügyében a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterhez fordult levélben Karácsony Gergely, aki együttműködést vár a kormánytól az intézmény méltó elhelyezése érdekében.

link Forrás

A Főpolgármesteri Hivatal a Mager Andreának küldött levelében azt írta: a fővárosi hajléktalankórház a helyén marad, „onnan a járványhelyzet lecsengéséig, illetve addig, ameddig a kormány nem ajánl alkalmas csereingatlant, az ellátottaknak méltó elhelyezést a XIII. kerületi Szabolcs utcai épület helyett, el nem költözik”.

Megvédik a legkiszolgáltatottabb emberek egészségét, emberi méltóságát, küzdenek a koronavírus-járvány ellen, óvják a budapesti kórházak teherbíró képességét – írta Budapest főpolgármestere, aki „hasonló világos állásfoglalásra” kéri a minisztert és a kormány tagjait is.

Karácsony azt írta, „az elmúlt kilenc hónapban mutatott kormányzati álláspont ellenére” még mindig bízik abban, hogy a kialakult helyzetet „az együttműködés és az együttérzés jegyében” sikerül rendezni: a hajléktalankórháznak méltó és alkalmas elhelyezést találnak a járványveszély elmúltával.

photo_camera Fotó: Győri Péter/Facebook

19 hajléktalanellátó szervezet nyílt levélben kérte a kormánytól a hajléktalankórház megtartását, miután a Magyar Nemzet arról írt, hogy a kormány a tervek szerint felszámolná a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) telephelyén működő kórházat, hogy a kórháznak kialakított, jól felszerelt épületbe a az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet költöztesse.

Kiemelt videóink