Karácsony: Engem baromira nem érdekel, miféle „költségvetési szervet” akar a kormány a hajléktalankórház helyére költöztetni

POLITIKA
2021 március 31., 12:59

„A nemzeti vagyonért felelős miniszter mai válasza telis-tele van csúsztatásokkal. Úgy látszik, a kormányközeli oligarchák ingatlanmutyijának szolgálata még most is fontosabb, mint a legkiszolgáltatottabb emberek és a kórházi kapacitások védelme” – írja Facebookon Karácsony Gergely főpolgármester, aki hozzátette, „a tisztánlátás jegyében” nyilvánosságra hozza az elmúlt 9 hónap hivatalos leveleit, amelyekben jelezte, hogy „a Szabolcs utcai kórház kiköltöztetése elfogadhatatlan”.

Karácsony azt írja, hogy miközben Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter júniusig ad „haladékot” a hajléktalan kórház kiköltöztetésére, ő továbbra is azt mondja, „a kórház nem megy sehova addig, amíg a járványhelyzet bármely ellátottra bármiféle veszélyt jelent”, és „nem megy sehova addig, amíg a kormány nem ajánl alkalmas és méltó elhelyezést a mostani ingatlan helyett”.

„Engem baromira nem érdekel, miféle »költségvetési szervet« akar a kormány a kórház helyére költöztetni. Nem érdekel, hogy az OGYÉI-t, amely alól Habonyék áron alul kivásárolták az irodaházat, a kórház épületébe, vagy a kórház épülettömbjébe akarják-e elhelyezni, de azt biztosan nem fogom engedni, hogy fideszes oligarchák ingatlanmutyijának kiszolgálása veszélyeztesse egy kórház működését, ahol a legkiszolgáltatottabb embereket látják el” – írja Karácsony, hozzátéve, hogy pár éve a főváros a Belügyminisztérium együttműködésével újította fel a hajléktalankórház kórtermeit, „a járvány idején pedig éppen az ott dolgozók áldozatos munkájának volt köszönhető, hogy az első és a második hullámban a hajléktalan emberek körében nem alakult ki gócpont”. Emiatt szerinte „a kormány sokkal tartozik az egészségügyi dolgozóknak, így a Szabolcs utcai kórház munkatársainak”.