Annyira rossz az ellátás, hogy már csak kilenc nagykövet maradt Észak-Koreában

Észak-Korea orosz nagykövetsége jelentette be a Facebook oldalán, hogy sorra tűnnek el a diplomaták Phenjanból, annyira rossz a helyzet.

A beszámoló szerint 12 nagykövetség teljesen bezárt, elmentek a nemzetközi szervezetek képviselői is, és a még működő 9 nagykövetség munkatársainak nagy része is távozott az országból.

Az oroszok posztja szerint hatalmas áruhiány van az országban, továbbá nem lehet gyógyszerekhez és orvosi ellátáshoz sem jutni. 

Hivatalosan Észak-Korea azt állítja, hogy náluk nincs járvány, és az orosz közlemény sem magyarázza, hogy mi okozza a súlyos ellátási problémákat, de az egészségügyi szolgáltatások hiányát kiemelték, és ez arra utalhat, hogy a koronavírus miatt keletkezhettek a bajok.

Pfenjan.Fotó: ED JONES/AFP

Az oroszok közleménye szerint mostanra bezárt a brit, a brazil, a német, az olasz, a nigériai, a pakisztáni, a lengyel, a cseh, a svéd, a svájci és a francia követség is. (TASS)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.