Újabb 250 ezer adag Pfizer-vakcina érkezett

járvány
2021 április 07., 09:01

Müller Cecília a tegnapi sajtótájékoztatóján már jelezte, hogy 260 ezer adag Pfizer-vakcinát várnak szerdán, a cég ma be is jelentette, hogy közel 250 ezer adag oltóanyag érkezett.

Korábban is lehetett tudni, hogy áprilistól nő meg igazán az EU-s közös beszerzésből Magyarországra érkező oltóanyagok mennyisége. Korábbi számításunk szerint az EU-s közös beszerzésből 4,6 millió ember beoltására elég vakcina jön a második félévben. Ezt egészítik ki az orosz és a kínai szállítmányok. Ezt persze pontosan lehetne tudni, ha Orbán Viktor nyilvánosságra hozná a kisokosát.

A Pfizer-BioNTech oltóanyagából hetente szállítanak, a mostani negyedmilliós szállítmány 50 százalékkal több, mint ami március utolsó hetében érkezett- írja a portfolió. A gyártó szerint áprilisban közel egymillió adagot szállítanak majd.

Márciusig 1 465 215 adag vakcinát szállított le a cég, ettől a gyártótól érkezett a legtöbb vakcina Magyarországra az első negyedévben. (A Szputnyikból jött a második legtöbb, 1 105 600 adag, a kínaiból 1,1 millió.)