Több mint 80 tüntetőt mészárolt le a hadsereg Mianmarban

A mianmari biztonsági erők pénteken több mint nyolcvan tüntetőt öltek meg, amikor feloszlattak egy demonstrációt Bago városában, írja aktivistákra hivatkozva a BBC. A szemtanúk beszámolója szerint a hadsereg nehézfegyverzetet is használt a tüntetők ellen, és mindenre lőttek, ami mozog. A városból sokan a közeli falvakba menekültek. 

A februárban indult katonai puccs óta már több mint 600 embert öltek meg, a hadsereg pedig egyre inkább erőszakkal igyekszik megtartani a hatalmat. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó